Wat Is DPI Muis ? Uitgelegd

Wat Is DPI Muis ?

Wat is DPI?

DPI betekent Dot Per Inch. In theorie, als een muis heeft 1600 DPI, dan, als je je muis beweegt een inch (2,54 cm), de muis aanwijzer zal bewegen 1600 pixels.

Hoe hoger de DPI, hoe gevoeliger de muis is. Dat wil zeggen, je beweegt de muis zelfs een klein beetje, de aanwijzer zal een enorme afstand over het scherm bewegen.

Bijna alle muis verkocht vandaag hebben ongeveer 1600 DPI. Gaming muis hebben meestal 4000 DPI of meer, en kan worden verhoogd / verminderd door op een knop op de muis.

DPI is een marketing truc voor gaming muis. Het belang van DPI is een onsterfelijke mythe. In feite, veel concurrerende first-person shooter game spelers zetten hun muis DPI op 1200 of zelfs 800. Omdat een lagere DPI geeft je precisie.

Hoe Kom ik Erachter Hoe ik Mijn Muis DPI Vinden?

Er is geen gemakkelijke manier om het precieze aantal te krijgen, tenzij je wetenschappelijke apparatuur hebt.

De enige manier is om de spec van uw muismaker te zien (ervan uitgaande dat ze niet liegen.)

Over het algemeen hebben goedkope muizen in 2000 800 DPI, en in 2010 hebben ze 1200 tot 1600 DPI.

Hoe Stel ik Mijn Muis DPI in?

Voor goedkope niet-gaming muis, kun je niet. U echter windows-muisinstelling gebruiken om te versnellen. Het heeft hetzelfde effect als hogere DPI voor niet-gaming doeleinden.

Veel gamingmuizen hebben DPI-instellingen. Sommige zijn vaste, bijvoorbeeld, 3 DPI-instellingen van {1200, 1600, 2000}. Met sommige gamingmuizen u zich beperken tot elke DPI binnen een bereik, bijvoorbeeld van 400 tot 4000. Meestal u ook de knoppen instellen om DPI te verhogen/verlagen of een specifieke DPI te activeren.

Wat is USB Polling Rate?

USB Polling Rate is hoe vaak uw computer controleert op signaal van de muis.

Standaard is de USB-pollingsnelheid 125 Hz in Microsoft Windows en Linux, wat betekent dat 125 keer per seconde of elke 0,008 seconde.

Veel gamingmuizen kunnen de pollingsnelheid instellen op een hoog aantal, zoals 500 Hz, wat betekent dat 500 keer per seconde.

Is DPI belangrijk in Gaming Mouse?

Het korte antwoord is: Nee.

Zelfs goedkope muis vandaag hebben ten minste 1600 DPI, dat is genoeg. Een hogere DPI dan dat is moeilijk om de cursorpositie te regelen.

Als u een scherm met een hoge pixeldichtheid hebt, zoals het Retina-display van Mac met 300 pixels per inch, dan wilt u waarschijnlijk een hogere DPI.

First-person-shooter pro gamers geven vaak de voorkeur aan een lage DPI, zo laag als 800 DPI. Op deze manier heb je zeer nauwkeurige controle over beweging.

Low-DPI gamers gebruiken een enorme muismat. De muismat is zo breed als een full-sized toetsenbord. Dus ze zwaaien hun hele arm om de muis te gebruiken met een lage DPI.

Op Welke DPI Moet ik mijn Muis instellen?

Ik raad je aan om gewoon verschillende instellingen te proberen.

Verschillende muis hebben verschillende DPI, en we hebben ook verschillende schermresolutie, en verschillende besturingssystemen en games interpreteren muissignalen anders. Al het bovenstaande effect de optimale DPI-instelling.

Ook hebben we allemaal verschillende gewoonten van het houden van de muis, en verschillende motorische vaardigheden.

Gamers zijn debatteren over DPI sinds Microsoft optische muis populair gemaakt rond de late jaren 1990, sinds, is het uitgegroeid tot een cult-probleem.

Welke instelling je je het meest comfortabel voelt, hoe beter het ook is, voor jou.

Plaats een reactie